Dag van de Wetenschap 2021: Chemie gooit de deuren open!

De Chemie-vakgroepen van de Faculteit Wetenschappen van de UGent gooien digitaal de deuren open!

Ben je geïnteresseerd in Chemie?Dag van de Wetenschap 2021

Bekijk dan zeker onze website i.v.m. de Dag van de Wetenschap die filmpjes over demonstraties en lezingen bevatten over de Chemie. Doe ook zeker mee aan de Chemie Quiz op basis van diverse toegankelijke filmpjes over actueel onderzoek in de opleiding chemie aan de UGent en win filmtickets of een chemiedoos.

Via lezingen en filmpjes zal uiteengezet worden hoe men probeert om met behulp van eenvoudige chemische bouwstenen complexe stoffen op te bouwen. Leer hoe 3D printing een rol kan spelen in de bestrijding van Covid of hoe het volledige internet opgeslagen kan worden in een kopje koffie. Chemische detectives zullen u dan weer vertellen hoe de naald in hooiberg gevonden wordt en hoe de 3D structuur van moleculen achterhaald kan worden op basis van kristallen.

Chemie Quiz

Dag van de Wetenschap 2021 logoOm de chemie quiz tot een goed einde te brengen kun je antwoorden op de vragen vinden in de volgende 5 filmpjes:

Minecraft met koolstofatomen: de universiteit als bouwatelier voor nieuwe moleculen

3D Printen van botimplantaten

Op zoek naar een speld in een hooiberg

Kan het internet in een kopje koffie

Kristal tot 3D structuur

Ben je geïnteresseerd in meer? Bekijk dan ook zeker volgend materiaal dat een beeld geeft van het onderzoek en onderwijs in de Opleiding Chemie aan de UGent.