Praatsessies: student-life balance

Voor en door studenten ...

Dat is het principe waarop de praatsessies gebaseerd zijn. Elk semester organiseren enkele stage- en jobstudenten wekelijkse bijeenkomsten.

Tijdens deze sessies wissel je met medestudenten ervaringen en tips uit of steun je elkaar. Zo creëren we op een laagdrempelige manier verbondenheid en maken we het mentaal welzijn van studenten aan de UGent bespreekbaar.

“Ik vond het zeker een aanrader om op een laagdrempelige manier je hart te mogen luchten over een bepaald onderwerp. Je voelde je echt gehoord en had het gevoel dat het een veilige plek was.”
“Er wordt bijgeleerd langs beide kanten, je hoort dat het leven niet alleen rozengeur en maneschijn is. Waardoor je met je situatie beter leert leven.”
“Je kunt hier alles vertellen zonder echte oordelen.”
“Ik zou het zeker aanraden aan anderen. Het is aangenaam andere studenten te horen getuigen over hun ideeën en gevoelens en ook af en toe tips te kunnen uitwisselen. Ik vind het moeilijk vrijuit te spreken over mezelf en mijn gevoelens/gedachten, maar de setting en groep laat het wel toe, wat wel een aangenaam gevoel geeft.”

Thema's

Examenstress

Heb je steeds een opgejaagd gevoel? Merk je pas dat je onder stress staat wanneer het eigenlijk al te laat is? Heb je het gevoel dat je heel moeilijk kan ontspannen of rustig worden? Weet je niet goed wat te doen wanneer je stress hebt? Heb jij vaak een knoop in je maag en een hoofd vol zorgen?

Dan is de praatsessie 'Examenstress' iets voor jou.

'T ga mij efkes ni

Weet je niet precies wat er aan de hand is, maar wil je je wel heel graag beter voelen? Lopen dingen niet zo (soepel) als je zou willen en voel je je daar rot bij? Zit je even niet zo lekker in je vel? Heb je last van een dipje?

Dan is de praatsessies 'T ga mij efkes ni' iets voor jou.

Inschrijven

De praatsessies van dit academiejaar zijn afgelopen. In academiejaar '22-'23 zullen er nieuwe sessies georganiseerd worden.

De praatsessies worden steeds met een ander thema ingevuld, afgestemd op jouw noden als student. Heb je zelf een voorstel? Laat het weten via onderstaande link:

Doe een suggestie

Heb je nog vragen?

Contacteer Afdeling Studieadvies

Wie zijn we?

clara

Clara

Ik studeer Klinische Psychologie en zit momenteel in mijn tweede master.

Wat ik het liefste doe is wandelen met mijn hond en ergens tussenin op een bankje een boek lezen, terwijl de hond vrij rond loopt. Dat zijn voor mij momentjes van rust en puur geluk.

Ik zet mij in voor deze praatsessies omdat ik bij veel studenten merk dat een laagdrempelig platform dringend nodig is, een luisterend oor bieden, erkenning geven. Er zijn verschillende andere studenten die hetzelfde meemaken.

Studenten kunnen elkaar ondersteunen en deze praatsessies zijn het perfecte medium om dat effectief te doen.

Sharon

Sharon

Ik studeer klinische psychologie en zit in mijn 3de bachelor.

In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden of familie. Ik geniet van een gezellig avondje op restaurant of naar de cinema.

De praatsessies vind ik een ideale manier om er te zijn voor medestudenten. Ik ben blij dat ik zo iets kan betekenen voor anderen.

juliet

Juliet

Ik ben studente klinische psychologie en zit in mijn vijfde jaar.

In mijn vrije tijd leef ik me op veel diverse domeinen uit. Ik haal plezier en rust uit dansen, vriendschap, een wandeling met mijn hond, koken, een goede film, tripjes en reizen, uren scrollen op Pinterest om inspiratie op te doen over interieur en tal van DIY-dingen! Verder zou ik 24/7 naar muziek kunnen luisteren en leg ik graag kleine (en grote) herinneringen vast op mijn analoge camera.

Ik draag graag een steentje bij aan de praatsessies omdat ik het belangrijk vind dat iedereen ook laagdrempelig via ons de kans krijgt om zijn of haar hart te luchten en te kunnen luisteren naar anderen. Op die manier ondersteunen we elkaar in het ventileren over tal van onderwerpen. Iedereen is welkom om samen te praten over wat er soms moeilijk loopt en zo merk je ook dat je er niet alleen voor staat. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

emma

Emma

Hallo! Ik zit in mijn laatste jaar klinische psychologie.

De praatsessies zijn in mijn ogen een fantastisch initiatief omdat het je verbindt met medestudenten. Het vormt een plaats waar je niet enkel steun en begrip krijgt, maar ook tips & tricks om nieuwe perspectieven te krijgen.

Naast de praatsessies ben ik vooral bezig met atletiek.

Ik hoop jullie snel te zien in een van onze praatsessies!

maarten.jpg

Maarten

Hey! Ik ben ook 3e bachelor student klinische psychologie.

In mijn vrije tijd speel ik gitaar en game ik. Verder lees ik graag en ga ik vaak fietsen.

De praatsessies zijn voor mij de ideale kans om ‘mijn steentje bij te dragen’ en ook mijn theoretische vaardigheden toe te passen en in te oefenen in de praktijk.

delia

Delia

Ik studeer klinische psychologie en zit in mijn tweede master.

Mijn hobby’s zijn zingen, muziek maken, yoga doen en lezen! Ik ben ook een busy ‘catmom’ van mijn kat Puma en heb een zwak voor de band Måneskin.

Ik werk mee aan de praatsessies omdat ik vind dat de stress en problemen waarmee studenten te maken hebben vaak enorm onderschat worden, niet enkel op vlak van school en studeren, maar ook op andere domeinen.

Er voor elkaar zijn kan het verschil maken, en hier wil ik graag aan bijdragen!

amber

Amber

Ik zit in mijn laatste masterjaar klinische psychologie.

Ik houd van alle activiteiten die creatief kunnen zijn en waar ik m'n eigen inbreng kan hebben: (vegetarisch) koken, schilderen, ruimtes inrichten, gaan thriften ...

Ik zet me in voor de praatsessies omdat ik het belangrijk vind een veilige ruimte aan te bieden aan medestudenten om letterlijk te kunnen 'ventileren' over allerlei kleine en grote zorgen. Ik hoop te kunnen helpen vanuit mijn eigen ervaringen en achtergrond klinische psychologie binnen een laagdrempelig en spontaan contact.

Hope to see you soon!

ayla

Ayla

Ik studeer Klinische Psychologie en zit in mijn laatste masterjaar.

In mijn vrije tijd kook ik graag, ga naar concerten en ik doe drag.

Ik zet me graag in voor de praatsessies om meer contact te leggen met medestudenten en hen ook een steun te kunnen bieden.

Ook om wat we geleerd hebben op een casual, open manier in de praktijk te leren toepassen.

Imme

Imme

Hoi! Ik studeer net als de rest klinische psychologie en zit momenteel in mijn 3de bachelorjaar.

Je kan mij ten eerste sowieso altijd buiten vinden, met koffie of een wijntje vanaf dat er ook maar 1 streepje zon te bespeuren valt! Verder hou ik van lezen, basgitaar spelen, planten en word ik super gelukkig van samen dingen doen met vrienden (en ze mee te sleuren; de zon in ;)).

Ik doe graag mee aan deze praatsessies om iedereen de kans te geven te praten over wat er hem/haar/hen dan ook dwars zit. Het helpt vaak al zo erg om iets er gewoon uit te gooien, en tegenover vreemden gaat dat misschien soms nog net iets makkelijker… Dus, hopelijk tot snel!

charlotte

Charlotte

Ik zit momenteel in de tweede master van de richting klinische psychologie.

Mijn vrije tijd vul ik het liefst in met vriendschap, muziek, cultuur en natuur.

De coronacrisis heeft me nog meer doen beseffen hoe belangrijk contact met anderen is. Des te meer wanneer we botsen op dingen waar we alleen moeilijk uit geraken.

Voor mij zijn de praatsessies dan ook een ideale manier om van elkaar te leren en momentjes van verbinding te creëren. Gewoon laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.

emilie

Emilie

Hey! Ik studeer klinische psychologie en zit momenteel in mijn derde bachelor.

Je zal me altijd blij kunnen maken met een theetje, een interessant boek en de prille lentezon.

Door mee te doen aan de praatsessies hoop ik bij te dragen aan een platform voor en door studenten waar iedereen terecht kan en van harte welkom is. Een plek waar we een luisterend oor en een steunpilaar voor elkaar kunnen zijn, maar ook een plek waar je met nieuwe perspectieven van kan vertrekken.

Hopelijk tot snel!

Maya

Maya

Hye! Ik studeer klinische psychologie en zit in mijn derde bachelor.
Ik hou van dansen, eten en acteren. Ik sta heel positief in het leven en hou ervan om ook eens zot te doen. Mijn vrije tijd vul ik het liefst met vrienden, creativiteit en liefde.
Ik zet me in voor de praatsessies omdat ik het belangrijk vind dat iedereen de kans krijgt om gehoord te worden. Ik hoop met deze praatsessies een verschil te kunnen maken.
See you soon!

justine

Justine

Ik studeer klinische psychologie en zit nu in mijn tweede master.

Ik hou van lezen, naar concerten gaan, en zou écht mijn pianospelen opnieuw moeten oppikken.

Ik zet mij met veel plezier in voor de praatsessies omdat ik denk en merk dat daar veel nood aan is en het een goede kans is om wat we elke dag leren in de praktijk om te zetten. In het middelbaar engageerde ik me ook voor peer support op school, dus dit is een mooi vervolg daarop :)

Gerelateerde inhoud