Welcome Abroad / Na je studies

Flyer

De volgende infosessies voor academiejaar 2022-2023 staan gepland op woensdag 12 oktober 2022 in Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent. Hieronder kun je alle presentaties terugvinden van de verschillende infosessies.

Studies

Verder studeren in het buitenland op eigen houtje: tips en tricks

Een studie- of onderzoeksverblijf in het buitenland is het resultaat van een weloverwogen keuzeproces, een zoektocht naar informatie en financiering, en een aantal andere (administratieve) stappen. Hoe pak je een en ander aan?

Studeren/stage in de VS

Het onderwijssysteem in de Verenigde Staten verschilt van het Europese. Deze sessie gidst je door de terminologie, toelatingsvoorwaarden, kostenplaatje, welk visum je nodig hebt, hoe je je voorbereidt, etc. Ook mogelijke stages in de VS komen aan bod.

Presentatie

Beurzen voor studies of onderzoek in de VS via BAEF

De prestigieuze beurs van het Belgian American Educational Foundation helpt studies/onderzoek bekostigen aan topuniversiteiten in de VS In de sessie krijg je zicht op voorwaarden en de aanmeldingsprocedure.

Presentatie

Beurzen voor studies of onderzoek in de VS via Fulbright

Een prestigieuze beurs om in de VS terecht te kunnen bij een topuniversiteit is de Fulbright beurs. Wat zijn de voorwaarden? Hoe verloopt de aanvraagprocedure?… Op deze en andere vragen krijg je een antwoord in deze sessie.

Presentatie

Internationaal gezamenlijk georganiseerde masters – Erasmus Mundus

De Erasmus Mundus Master Courses bieden excellentie in opleidingen die binnen een internationaal samenwerkingsverband worden aangeboden door verschillende universiteiten. Je brengt tijdens de opleiding een periode door aan minstens twee instellingen in Europa en daarvoor zijn beurzen ter beschikking.

Presentatie

Naar het buitenland tijdens je doctoraat

Een buitenlandse ervaring tijdens je doctoraat wordt ten zeerste aangemoedigd. In deze sessie kom je te weten hoe je dit aanpakt en bij welke instanties je terecht kan.

Presentatie

Stage

Op zoek naar een stage in het buitenland?

Hoe begin je de zoektocht? Waar hou je best rekening mee? Welke zoekkanalen kan je aanboren? De praktische tips die je in deze sessie krijgt, helpen je op weg.

Erasmus+ programma

Het Europese Erasmus+-programma biedt financiële ondersteuning voor een buitenlandse stage naar keuze in een Europees land. Je krijgt zicht op de voorwaarden en aanvraagprocedure.

Flanders Trainee Programme

Veel jonge mensen dromen van een stage bij een internationale organisatie. De kosten die bij zo'n onbezoldigde stage komen kijken, kunnen hoog oplopen. Om deze financiële last te verlichten, is er het stagefinancieringsprogramma Flanders Trainee Programme. Met dit subsidieprogramma voorziet de Vlaamse Overheid het financiële duwtje in de rug!

Presentatie

Aiesec

Deze organisatie kan je zeker helpen voor meer info omtrent internationale stages en heeft bovendien via vrijwilligers meer dan 65 jaar ervaring in het ontwikkelen van een wereldwijde leeromgeving in 124 landen en gebieden.

Presentatie

Stage/Werk

Een carrière bij de EU-instellingen

Werken bij de Europese Unie: het is een droom van velen, maar werkelijkheid voor weinigen. Deze sessie geeft concrete informatie over hoe succesvol solliciteren voor een stage of job bij de Europese Unie. Vele praktijkvoorbeelden en specifieke hints leiden je op weg naar je Europese droomjob.

Presentatie

Stage/werk bij de verenigde naties

Een stage/werk bij de Verenigde Naties in New York of Genève, een mogelijke springplank naar een internationale carrière. Met de info die je in deze sessie krijgt, kan je aan de slag om een goed dossier voor te bereiden. Je krijgt ook info over mogelijke financiering via de Vlaamse Gemeenschap.

Presentatie

Werk

Wil je als werkzoekende je geluk beproeven in een ander EU-land? De dienst internationale mobiliteit van VDAB, Eures, helpt in je zoektocht naar een buitenlandse job.

Presentatie

Enabel

Het Juniorprogramma biedt een praktische professionele ervaring in een project van een Belgische Ontwikkelingsorganisatie.

Mail voor meer info.

Prins Albertfonds

Geeft via beurzen jonge Belgische professionals de gelegenheid om ervaring op te doen in het buitenland, met nadruk op Business Development buiten Europa.

Presentatie

Contact

Afdeling Internationalisering