Testamenten

Binnen de Universiteit Gent zijn er 1001 mogelijkheden waar uw bijdrage een groot verschil kan maken. Oplossingen en antwoorden op de problemen en vragen van vandaag én morgen. U kan dit mee helpen realiseren. Zoals Christa en Monique (zie foto), als zij er niet meer zijn, gaat hun vermogen naar de Universiteit Gent.

Christa Plaisier en haar boekencollectie

Het is de opdracht van het Universiteitsfonds om ervoor te zorgen dat een nalatenschap terechtkomt zoals u het voor ogen had. We adviseren u met veel toewijding, expertise en in uiterste discretie om uw testament zo goed mogelijk vorm te geven. Heeft u vragen of wil u meer weten over de UGent als goed doel? Neem gerust contact op met het Universiteitsfonds.

“ Uw schenking via een gift of legaat kan een wereld van verschil betekenen. Voor de student die zo het noodzakelijke extra duwtje in de rug krijgt. Voor de wetenschapper die zo een veelbelovende onderzoekslijn kan openen. Voor de theoretische kennis die zo een praktische toepassing krijgt. Met een gift of een legaat aan de UGent brengt u samen met ons de wereld in beweging. Verlegt u samen met ons grenzen. Drukt u samen met ons een stempel op de toekomst.”
- Rector Rik Van de Walle

Waarom de Universiteit Gent?

  • Er zijn 1001 relevante thema’s binnen de Universiteit Gent waaraan kan geschonken worden. Iedereen kan op basis van zijn/haar eigen affiniteit een onderzoek steunen (geneeskunde, diergeneeskunde, kunst, Plantentuin, wetenschap,…).
  • De bestaanszekerheid van de UGent: de UGent bestaat al 200 jaar en is van plan er nog zoveel jaren bij te doen!
  • Als goed doel kent de overheid een verlaagd tarief van erfbelasting toe aan de Universiteit Gent

Nog niet overtuigd? Neem zeker een kijken in onze brochure en ontdek de verhalen van zij die voor de UGent kozen als goed doel. Een brochure aanvragen kan via universiteitsfonds@ugent of 09/264 33 88 of door het contactformulier in te vullen:

Vraag vrijblijvend onze legatenbrochure aan

Wij helpen u graag verder

De Universiteit Gent heeft intussen veel ervaring in het helpen en begeleiden van mensen met hun vragen over testamenten. Het is helemaal niet verplicht om ons op voorhand te contacteren. Tegelijk is het in uw voordeel om dat wel te doen.

Door te luisteren naar uw wensen kunnen we ondersteuning bieden bij het opmaken van de tekst van uw testament. We helpen u graag met het juist zetten van de punten en de komma’s. Alleen zo werkt uw legaat 100% zoals u dat wil.

Met plezier en enkel indien u dit wenst, helpen we u graag om binnen de UGent het perfecte doel te vinden voor uw nalatenschap. Binnen de Universiteit Gent zijn er 1001 mogelijke alternatieven om aan te schenken: dit kan gaan van een specifieke faculteit of een onderzoeksdomein, tot een fonds. Wij begeleiden u graag bij uw keuze en dit uiteraard in uiterste discretie. Dit kan op kantoor, bij u thuis, telefonisch of via mail. Neem gerust contact op met het Universiteitsfonds voor een informatief gesprek via universiteitsfonds@ugent.be.

Contacteer ons

Universiteitsfonds UGent
Campus Ufo, Rectoraat
Sint-Pietersnieuwstraat 25
9000 Gent

Elien Wanzeele & Terry Ediers
universiteitsfonds@ugent.be

09 264 33 88