Honderd onderwijsmicroscopen voor de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen

Met een gift van 1.000 euro schenkt u één onderwijsmicroscoop aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. De microscoop krijgt uw naam en wordt nog decennialang gebruikt door de studenten van de faculteit. Wie weet ook ooit door uw (klein)kind!

Microscopen zijn een essentieel hulpmiddel binnen onze opleidingen voor bio-ingenieurs en biowetenschappers. Ze zijn belangrijk voor de betrokkenheid van onze studenten omdat ze een alternatief bieden voor boekenwijsheid en andere passieve vormen van leren. Ze zorgen voor praktisch, ervaringsgericht leren dat een gevoel van verwondering oproept en natuurlijke nieuwsgierigheid opbouwt.

Studente Bio-ingenieurswetenschappen met oude microscoop

Onze huidige microscopen dateren uit de jaren vijftig. Duizenden studenten hebben er in de loop der jaren gebruik van gemaakt. Ondertussen zijn ze echter dringend aan vervanging toe: de beeldkwaliteit is ondermaats door krassen en aandamping van de lenzen, sommige microscopen vallen net niet uit elkaar en vervangstukken zijn niet meer te krijgen. Dit heeft ook een impact op de kwaliteit van ons onderwijs en met name onze practica. Zo gaat er veel tijd verloren aan het testen van welke microscopen bruikbaar zijn en het helpen van studenten die technische problemen ondervinden. Tot slot, biedt de nieuwere generatie microscopen natuurlijk ook meer mogelijkheden voor onze studenten. Concreet willen we daarom 100 nieuwe microscopen aankopen. Die kosten 1.000 euro per stuk en helaas beschikken we hiervoor niet over de nodige werkingsmiddelen.

Uw gift maakt het verschil

Practicum bio-ingenieurswetenschappen

Door te doneren voor educatieve microscopen, biedt u onze studenten de middelen die ze nodig hebben om te slagen in hun studie en toekomstige carrière. Uw bijdrage zorgt ervoor wij toegang krijgen tot microscopen van topkwaliteit waarmee onze studenten op een tastbare en interactieve manier over de wereld om hen heen kunnen leren. Bovendien investeert u zo in de toekomstige generatie wetenschappers en onderzoekers die innovatie en vooruitgang in onze samenleving zullen stimuleren. Samen kunnen we studenten in staat stellen om de wonderen van de wetenschap te leren, te verkennen en te ontdekken.

Een gift voor de aankoop van microscopen?

Doneert u 1.000 euro, waarmee we één microscoop kunnen aankopen? Dan kan u ervoor kiezen om uw naam aan de microscoop te geven! Wij zorgen dan voor een naamplaatje. Wie weet, gebruikt ook uw zoon, dochter of kleinkind ooit de door u gedoneerde microscoop.

Giften zijn fiscaal aftrekbaar. Een donatie van 1.000 euro voor één microscoop, kost u zo dus eigenlijk maar 550 euro, na belastingaftrek. Giften zijn welkom op rekeningnummer BE26 3900 9658 0329 met mededeling “microscoop”. Als u een bankgift doet van 1.000 euro of meer en uw naam of die van uw bedrijf op de microscoop wenst, stuurt u na uw gift best een e-mail naar de contactpersoon van dit initiatief (zie contactgegevens onderaan deze pagina).

U kan ook online doneren door op onderstaande knop te klikken.

Ik doe een online gift

Meer info?

Hebt u vragen over dit initiatief? Neem dan contact op met Hilde Willekens: hilde.willekens@ugent.be, tel. nr. 09 264 99 42.

Hebt u vragen over uw gift of schenken aan de UGent? Neem dan contact op met het Universiteitsfonds: universiteitsfonds@ugent.be, tel. nr. 09 264 33 84.