Cover Me wint Legal Techathon 2022

(25-02-2022) Ben je de weg kwijt in het kluwen van verzekeringscontracten? De winnaars van de Legal Techathon 2022 bedachten een slimme manier om je daarbij te helpen.

Wat gebeurt er als je studenten en onderzoekers uit de rechten, computerwetenschappen en andere disciplines een heel weekend opsluit?

Dan komen ze tot knappe technologische oplossingen voor complexe juridische problemen. Dat was de uitdaging van de 3de editie van de Legal Techathon, georganiseerd door 'DO! Innovation Bootcamp' en mede mogelijk gemaakt door Stad Gent en De Groote-De Man Advocatenkantoor.

Cover Me: zo heet het app-idee van het winnende team. Thomas Xanthakis (Master of Science in de  computerwetenschappen), Joy Gao (Master of Laws in de rechten), Tibo Van Deuren (Master of Science in de computerwetenschappen) en Hannah Maton (Master of Laws in de rechten) kwamen op het ingenieuze idee voor een app die je helpt om door de jungle van verzekeringscontracten te achterhalen of je voor iets verzekerd bent.

Cover Me ontvangt 2.500 euro en krijgt een ticket tot Expedition DO!: het winnende team mag een opleiding volgen van zeven maanden om hun idee verder aan te scherpen en praktisch uit te werken.

Heb jij zelf een briljant idee dat je wil uitwerken? Kandideer voor Expedition DO!