2022 International Migration and Refugee Law Moot Court Competition

(07-10-2021)

De casus van de 2022 International Migration and Refugee Law Moot Court Competition, geschreven door de Onderzoeksgroep Migratierecht van de UGent (MigrLaw), werd gelanceerd!

De zaak betreft een onderdaan van de Syrische Arabische Republiek, die om internationale bescherming vraagt in de Volksrepubliek Kalakuta, een fictief land. De zaak zal zich tijdens de pleitwedstrijd ontwikkelen, een vrij unieke uitdaging in de moot-court-wereld, en moet volledig volgens het internationaal recht worden opgelost, zoals wordt uitgelegd in het Reglement van de pleitwedstrijd. Verder zal er, om de studenten te begeleiden bij de eerste stappen van hun onderzoek, bij de registratie en toegang worden gegeven tot bepaalde relevante basiswerken.

Deelname aan de pleitwedstrijd is gratis en we bieden graag twee nachten accommodatie aan voor de studenten die in aanmerking komen voor de mondelinge rondes, dankzij de steun van Fragomen. De wedstrijd staat open voor alle universiteiten en elke universiteit kan met één team deelnemen. Studententeams uit lage- en middeninkomenslanden worden van hartelijk aangemoedigd om deel te nemen aan de pleitwedstrijd. Om studenten uit deze landen de kans te geven deel te nemen, wordt een beurs toegekend om de reiskosten van en naar Gent (België) te dekken voor een team dat zich heeft gekwalificeerd voor de mondelinge rondes.

Meer informatie over de geschiktheid van het team en de competitie is te vinden in dit Reglement.

Registratie is vereist vóór 20 oktober 2021 (23:59 CET), door een ingevuld inschrijvingsformulier te emailen naar migratiemoot@ugent.be.

Meer informatie is te vinden op migrationmoot.ugent.be, en alle vragen kunnen gestuurd worden naar: migratiemoot@ugent.be.

We kijken uit naar jullie deelname!