Eline Godaert

Assistent bij de onderzoeksgroep METiS, Vakgroep Onderwijskunde, Universiteit Gent

Foto Eline

 

Contactgegevens

  I   Bureaunummer: 120.020   I   T: 09 264 62 52 

LinkedIn, ResearchGate

 

 

 

In juni 2017 studeerde ik af als master Pedagogische Wetenschappen (Pedagogiek en Onderwijskunde) en een jaar later behaalde ik het diploma van leraar in de SLO Pedagogische Wetenschappen aan de UGent. Mijn onderzoeksinteresses situeren zich in onderwijseffectiviteit en onderwijsinnovatie. Sinds januari 2018 werk ik als onderzoeker op de Vakgroep Onderwijskunde binnen de onderzoeksgroep METiS. Sinds 1 maart 2019 ben ik tewerkgesteld als assistent aan de Vakgroep Onderwijskunde. Ik voer een doctoraatsonderzoek uit naar de digitale competenties van leerlingen lager onderwijs. Momenteel werk ik aan een reviewstudie als basis voor de ontwikkeling van standaarden voor digitale geletterdheid in het lager onderwijs in Nederland. 


Gedurende mijn ervaring als wetenschappelijk medewerker aan de UGent, was ik betrokken bij volgende projecten:
(1) “Burgerschap op maat van het GO!, een trendanalyse”: een effectiviteitsstudie (binnen de onderzoeksgroep METiS);
(2) MICTIVO 3, een onderzoek naar ICT-integratie in het Vlaamse onderwijs. Zie ook: www.mictivo.be (binnen de onderzoeksgroep METiS);
(3) Literatuuronderzoek naar competentiegericht opleiden en beoordelen in de lerarenopleiding: een nieuw conceptueel model (binnen de onderzoeksgroep Lerarenopleiding & Professionele Ontwikkeling).

 

Overzicht van publicaties