Vroeggeboren baby's

Folder researchWe volgen de kinderen van zeer nabij op, op de gecorrigeerde leeftijd van 5, 10, 14 en 24 maanden, en op de niet-gecorrigeerde leeftijd van 36 maanden. Instappen in het onderzoek gebeurt bij voorkeur op 5 maanden, maar kan eventueel ook nog op 10 maanden. Op elke leeftijd gaan we, naast wat in het COS gebeurt, een aantal aspecten van de ontwikkeling in detail bekijken. Op het gebied van gedrag gaat dat vooral om de sociaal-communicatieve ontwikkeling. Behalve observaties van het gedrag, gaan we ook meer in detail kijken wat de aandacht van uw kind trekt (door middel van het registeren van de oogbewegingen tijdens het kijken naar een video of afbeeldingen), en hoe de hersenen van uw kind bepaalde informatie verwerken (door middel van fNIRS en EEG, twee technieken die volledig pijnloos en veilig zijn voor baby’s).
Indien u hiervoor uw toestemming geeft, bekijken we ook een aantal meer biologische zaken in de urine en het bloed van uw kind.
Dit gebeurt steeds in nauwe samenwerking met het COS waar uw kind opgevolgd wordt (Gent, Brugge of Leuven), zodat er geen testen of observaties dubbel gebeuren.

Hier vindt u meer informatie over deze studie (pdf)

 

E-mail:

 

T: 0470/ 20 29 95

 

facebook iconTiara.onderzoek

 

Website