Veelgestelde vragen over de Wetenschappelijke Nascholing

Wanneer kan ik inschrijven?

  • Lessenreeks Wetenschappelijke Nascholing editie 2021-2022: geen registraties meer toegelaten.
  • Lessenreeks Wetenschappelijke Nascholing editie 2022-2023: registraties vanaf eind augustus 2022. Enkel online.

Uniek mailadres per inschrijver

Wij komen met twee personen uit één gezin en hebben slechts één mailadres. Wat nu?

Registratie is per persoon, daarvoor heeft u een uniek mailaccount voor nodig. U dient dus te beschikken over twee unieke mailadressen.

Nieuw mailaccount aanmaken

Het lidmaatschap van de Wetenschappelijke Nascholing is "per persoon", op "persoonlijke naam" en met een uniek e-mailadres te registreren. Stap voor stap vertellen we hoe u een webmail account aanmaakt bij Gmail en Outlook; de twee bekendste aanbieders van gratis e-mailaccounts.

Geen computer beschikbaar

Een familielid/kennis wenst deel te nemen en beschikt niet over een computer. Wat nu?

Online registreren is verplicht. Familie/vrienden/buur/buurtwerker/... kan de inschrijving doen via zijn/haar mailaccount of een mailaccount aanmaken in naam van de geïnteresseerde. De lidkaart en communicatie wordt naar het thuisadres verstuurd dat opgegeven wordt bij de registratie. Eventuele verdere communicatie verloopt via het opgegeven mailadres en online via de website. 

Hoe kan ik betalen?

U zal na de verwerking van uw inschrijving een e-mail ontvangen vanwege de Universiteit Gent (betaalverzoek@ugent.be) met de factuur toegevoegd als bijlage. In de mail wordt de mogelijkheid geboden om rechtstreeks online te betalen. Daarnaast blijft de mogelijkheid behouden om via overschrijving te werken.

Wanneer ontvang ik mijn lidkaart?

U ontvangt uw lidkaart enkele dagen voor aanvang van de lessenreeks. Bent u geregistreerd en ontving u uw lidkaart niet, dan meldt u zich aan bij de eerste lezing bij de verantwoordelijke. Bent u niet ingeschreven, dan krijgt u geen toegang tot de lessenreeks. Staat u op de wachtlijst en ontving u geen bericht, dan heeft u geen toegang tot de lessenreeks. Het heeft geen zin alsnog uw kans te wagen bij een lezing. Omwille de beschikbaarheid is er geen mogelijkheid hiervan af te wijken.

Bent u uw lidkaart verloren? Er worden geen duplicaten uitgeschreven, u brengt uw bevestigingsmail of factuur mee naar de lezing als controle!

Wat indien de reeks volzet is?

U zal volgend academiejaar niet automatisch uitgenodigd worden. U dient zelf in mei/juni 2022 de website te volgen op verdere info en programma.
Registraties vanaf juli/augustus 2022 en enkel online.

Meer info over de online lessenreeks

De online registratie voor academiejaar 2021-2022 zijn afgesloten. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Heeft u technische problemen met toegang of link  contacteer de Ufora-helpdesk via ufora@ugent.be.

Lessenreeks herbekijken

Waar kan ik de streaming van de lessenreeks bekijken?

De digitale lessenreeks van het vorige academiejaar vindt u op Ufora. Het gebruik van Ufora is eenvoudig en vereist geen bijzondere technische kennis. Alles wordt bevattelijk uitgelegd op de Ufora pagina voor studenten

Coronavirus

Waar vind ik de actuele info terug over de impact van het coronavirus aan de UGent?

De UGent doet er alles aan om je veiligheid on campus maximaal te garanderen. De Dienst Veiligheid en Preventie van de UGent volgt hierin steeds de maatregelen die worden bepaald door de overheid. Indien de coronacijfers gunstig blijven evolueren, zal het academiejaar 2021-2022 kunnen opstarten in code groen, waarbij geen bijzondere coronamaatregelen meer van toepassing zijn. De actuele info over de impact van het coronavirus aan de UGent kan u nalezen via volgende webpagina: https://www.ugent.be/nl/actueel/coronamaatregelen.

Deelnemers houden het mond-neuskapje op bij het binnenkomen en tijdens de lezing.
Tot nader bericht is er geen koffiepauze toegelaten. Bij het binnenkomen ontvangt u, ter vervanging, een watertje. U mag dit benuttigen tijdens de lezing. Enkel dan kan u uw mondkapje even afzetten.

UPDATE (19-11-2021)

Het overlegcomité heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Aangezien uw veiligheid voor ons heel belangrijk is, werden onder meer belangrijke beslissingen genomen ten aanzien van onze Wetenschappelijke Nascholing.

Hiertoe worden deze maatregelen voorzien.

  • Verplichte neus/mondmaskerplicht van bij het betreden van de parking/gebouwen, ook tijdens de lezing.  
  • De ventilatieregels worden nauw gevolgd.
  • De koffiepauze wordt vervangen door een korte pauze van 15 min.
  • Toegang enkel op vertoon van lidkaart, CST ticket en identiteitscontrole.

Geen reactie op mijn e-mail/vraag

Met +1.600 lidmaatschappen en organisatie is het onmogelijk om alle vragen via kathleen.dekens@UGent.be te beantwoorden. Indien uw vraag reeds op de website staat dan behandelen we dit als “beantwoord”.
Idem voor technische ondersteuning = via contactpersonen, praktische of logistieke vragen die reeds op de website staan.