Happening 'Wetenschapscafé: Wie zorgt voor onze ouderen?'

Wetenschapscommunicatie AUGent
Ineke.Imbo@UGent.be
Website

Wetenschapscafé over hoe we best voor onze ouderen zorgen. Gratis toegang, iedereen welkom, inschrijven niet nodig

We leven steeds langer waardoor de groep ouderen in onze maatschappij almaar groter wordt. De Vlaamse leeftijdspiramide heeft een zware top en een smalle basis. De (dubbele) vergrijzing creëert grote uitdagingen voor de samenleving, maar er zijn ook veel opportuniteiten. Tijd dus voor een gesprek over hoe we ouderenzorg in de toekomst efficiënt én met zorg voor iedereen organiseren. We zijn het erover eens dat ouderen een diverse groep zijn boordevol levenservaring die we graag koesteren. Sommigen hebben vooral zorg nodig, anderen willen net heel actief zijn of beide. Maar, wie en wat hebben we nodig om de zorg te organiseren in een woonzorgcentrum of thuis? En hoe maak je de beste keuze voor je naaste? Onze onderzoekers vertellen je over de verschillende mogelijkheden om voor onze ouderen te zorgen, rekening houdende met de wensen en noden van elke generatie.

Gasten zijn Elise Cornelis en Nico De Witte.

Moderator is Kim Verhaeghe.