Studiedag 'Sterk in STEM? Studeren voor ingenieur aan de UGent!'

Door wie
Marijke De Keyser
communicatie.ea@ugent.be

Studiedag voor leerkrachten: zo bereid je je leerlingen voor op een studie tot bio-ingenieur, burgerlijk ingenieur, burgerlijk ingenieur-architect of industrieel ingenieur aan de UGent.

Schrijf je hier in!

Voor wie?

• Leerkrachten wiskunde en wetenschappen 3e graad ASO en TSO
  • Leerkrachten studiekeuzebegeleiding 3e graad ASO en TSO
  • CLB-medewerkers

Deelname aan deze studiedag is gratis. Achteraf ontvang je een attest van deelname.

• 9.00 uur: onthaal
  • 9.30 uur: Infosessie 'De ingenieursopleidingen aan de UGent: vereiste voorkennis en nodige competenties'

Ontdek onze opleidingen met de klemtoon op de vereiste voorkennis en nodige competenties om één van de opleidingen met succes te kunnen volgen. Hierin verduidelijken we ook de verschillen tussen de opleidingen en lichten we de vernieuwde schakelprogramma's toe.

• 11 uur: pauze
  • 11.30 uur: keuze tussen 3 infosessies:
  1. Wiskunde in de ingenieursopleidingen (voor leerkrachten wiskunde) - Vereiste voorkennis, toelichting bij de ijkingstoetsen en het nieuw remediëringstraject.
  2. Hoe STEM integreren in je lessen? (voor leerkrachten wetenschappen) - Tips en tricks om met STEM aan de slag te gaan in de lessen
  3. Studiekeuzeproces: de UGent zet leerlingen op weg (voor leerkrachten studiekeuzebegeleiding en CLB-medewerkers) -

Structuur hoger onderwijs, belangrijkste elementen van het studiekeuzeproces, hoe kunnen leerlingen hun studiekeuze aanpakken, welke oriënteringstools bestaan er, hoe kunnen ze zich voorbereiden, toelatingsvoorwaarden, ijkingstoetsen, oriëntering voor doelgroepen.

• 12.30 uur: Lunch en infobeurs
  • 13.45 uur: Aan de slag met STEM: enkele inspirerende workshops