Win een prijs met je thesis

(16-09-2022) Een bachelor- of masterproef bezorgt je niet enkel een diploma, je kan er ook een prijs mee winnen.

Een scriptie schrijven vergt heel wat inspanning. De tijd, kennis en moeite die je er insteekt, staat jammer genoeg niet vaak in verhouding tot het aantal lezers van je scriptie. Maar met deelname aan een scriptieprijs kan je misschien wel de nodige aandacht verzilveren en ook nog een fijne prijs winnen. Er bestaat een divers aanbod aan scriptieprijzen waaraan je kan deelnemen.

De Vlaamse Scriptieprijs

De bekendste thesiswedstrijd is de Vlaamse Scriptieprijs. De hoofdprijs staat open voor alle afstudeerrichtingen. Daarnaast worden ook vier specifieke deelprijzen uitgereikt: de Eosprijs ter waarde van 1000 euro voor een sterke scriptie in een exact-wetenschappelijke richting, de mtech+prijs ter waarde van 1500 euro voor knap creatief technologisch onderzoek, de Klasseprijs voor een scriptie over onderwijis ter waarde van 1000 euro en de Bachelorprijs ter waarde van 1500 euro voor de strafste bachelorproef. Wie deelneemt aan de Vlaamse Scriptieprijs maakt dus zo mogelijk kans op een dubbele overwinning!

Inclu-scriptieprijs

De UGent looft in samenwerking met de Dienst Welzijn en Gelijke Kansen van de Stad Gent jaarlijks een prijs uit voor de beste en meest vernieuwende masterscriptie waarin de gender- en/of diversiteitsthematiek een centrale rol speelt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €500.

  • Inschrijven op ugent.be
  • Deadline: 5 oktober 2022

FUTUREproef Award

Heb je een masterproef geschreven die bijdraagt aan een duurzame toekomst? Met FUTUREproef wil de UGent masterproeven rond duurzaamheid meer toegankelijk maken voor het brede publiek en voor de organisaties of personen die in de praktijk met die onderwerpen bezig zijn. FUTUREproef is een initiatief van Green Office Gent, het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling, de Directie Onderwijsaangelegenheden & de Universiteitsbibliotheek van Universiteit Gent.

  • Inschrijven op ugent.be
  • Deadline: 11 oktober 2022

VI.BE scriptieprijs

Koos je een topic dat relevant is voor de muzieksector, het muziekbeleid of ontwikkelingen in de brede muziekindustrie? Dan kan je € 500 én eeuwige roem winnen met de VI.BE scriptieprijs. Of je nu vanuit een juridische, wetenschappelijke, communicatieve, pedagogische,… invalshoek schrijft: alles is mogelijk, zo lang je scriptie maar inzichten biedt waar de muzieksector mee aan de slag kan. De scripties worden aan een topjury van muziekprofessionals voorgelegd en de winnaars worden aan pers en muzieksector gepresenteerd.

  • Inschrijven op vi.be
  • Deadline: 23 december 2022

Sint-Lievenspoort Scriptieprijs 2022

Vzw Sint-Lievenspoort organiseert in samenwerking met de Associatie Universiteit Gent de Sint-Lievenspoort Scriptieprijs 2022. De doelgroep die dit jaar in de kijker staat: dove/slechthorende kinderen/jongeren/volwassenen. De winnende bachelor- en masterproef worden elk beloond met € 500.