Gezocht: ouders/voogd van kinderen tussen 2,5 en 8 jaar

(15-06-2022) Universiteit Gent zoekt ouders/voogd die drie keer over een tijdsspanne van 1 jaar een online vragenlijst willen invullen rond het reilen en zeilen aan de eettafel.

Indien u akkoord gaat om deel te nemen aan dit longitudinaal onderzoek, vragen wij aan u (en indien mogelijk/bij interesse, ook uw partner) om over een tijdsspanne van 1 jaar in totaal 3 keer een online vragenlijst in te vullen: bij de start van het onderzoek (meetmoment 1), 6 maanden na de eerste deelname (meetmoment 2) en 6 maanden na de tweede deelname (meetmoment 3). In de vragenlijst komen vragen aan bod rond het eetgedrag en temperament van uw kind, opvoedingsgedrag, het welbevinden van uzelf en uw kind en hoe u en uw kind omgaan met spanningen. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag nemen. U heeft hierbij steeds de mogelijkheid om het invullen te onderbreken en de vragenlijst op een later tijdstip te hervatten zonder dat de antwoorden verloren gaan. Indien u meer dan één kind heeft, vragen wij u om één en steeds hetzelfde kind in gedachten te houden tijdens het invullen van de drie vragenlijsten. Naast een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek ontvangt u Iedere keer nadat u de vragenlijst volledig heeft ingevuld een waardebon ter waarde van 5 euro. Aan het einde van de derde en laatste vragenlijst zal u bovendien kunnen aanduiden of u de algemene onderzoeksresultaten van dit onderzoek wenst te ontvangen. Deze resultaten helpen ons om preventie- en behandelingsprogramma’s te ontwikkelen om gezinnen meer weerbaar te maken. Interesse? Mail dan "ik heb interesse" naar juliette.taquet@ugent.be voor vrijblijvende informatie en de link naar de vragenlijst.