Stadsacademiefeest viert duurzaamheidsonderzoek in stedelijke context

(13-10-2021) Werk jij rond duurzaamheid? Ben je benieuwd hoe je duurzaamheidsonderzoek in de praktijk kan brengen in de Gentse stedelijke context? Wil je daarvoor transdisciplinair aan de slag te gaan? Kom dan naar het Stadsacademiefeest op 26 oktober.

De Stadsacademie werd in 2017 aan de UGent opgericht als een collaboratorium voor transdisciplinair onderzoek en onderwijs over complexe en urgente duurzaamheidskwesties van stad Gent en Universiteit Gent. Samen met academische en stedelijke partners werken we samen in trajecten over duurzaamheidskwesties zoals duurzaam sociaal wonen, biodiversiteit, circulair bouwen, mobiliteit, en stedelijke voedselsystemen. In de Stadsacademie staat ervaring opdoen met transdisciplinair leren en werken centraal.

Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe docenten en onderzoekers die zich willen engageren in één van de trajecten.

Feest

Op het eerste Stadsacademiefeest doen we onze werking uit de doeken. Het feest dient om het vorige academiejaar af te sluiten en het nieuwe feestelijk in te luiden. Die avond presenteren we ons werk, maken we onze toekomstplannen bekend en staan we stil bij de transdisciplinaire werking. Deze wordt toegelicht door prof. Jessica Duncan (WUR) vanuit haar ervaringen met de oprichting van het Nederlandse Center for Unusual Collaborations. Meer informatie is beschikbaar op de site van de Stadsacademie.

Het Stadsacademiefeest gaat door op 26 oktober om 17.00 in Parnassus, Oude Houtlei 122, 9000 Gent. Tijdens die avond brengen we alle betrokkenen en geïnteresseerden bij elkaar. Inschrijven kan via ugent.be.