Voor studenten bachelor 1

Vervolledigen inschrijving

Vergeet niet om je inschrijving te vervolledigen door je curriculum na te kijken en/of aan te vullen. Doe dit zo snel mogelijk. Het stappenplan met een instructievideo kan je daarbij helpen.

Introductiedagen september

Op 22 en 23 september organiseren we introductiedagen met een eerste kennismaking, infosessies per taal en rondleidingen op campus Mercator en campus Boekentoren.

  • Donderdag 22 september: 9u-16u
  • Vrijdag 23 september: 8u30-16u

Voorbereidingscursus Duits

In deze cursus maak je in een ontspannen sfeer kennis met lesgevers Duits en met de typische UGent-aanpak. We duiken in de grammatica, doen conversatie- en uitspraakoefeningen, zetten onze eerste stapjes in de taalkunde, maken kennis met vertalen en tolken, lezen literaire teksten, bespreken film en cultuur. Zo kan je je kennis van het Duits opfrissen en aanvullen, als je al Duits had, of een eerste keer van het Duits proeven als je nu van start gaat.

Lesroosters

Zoek je informatie over je lesrooster, je examens, ... dan kan je alle antwoorden vinden op de pagina 'Praktisch tijdens je studie'.

Bij inschrijving word je aan een groep toegewezen en zie je na het samenstellen van je curriculum je persoonlijk uurrooster. Opgelet: je ziet het uurrooster pas als je het hebt voorgelegd ter goedkeuring aan de administratie.  Zie ook bovenaan bij vervolledigen inschrijving.

 

Boeken en syllabi bestellen

  • Vanaf maandag 19 september kan je je boeken en cursussen voor het  online bestellen. Het pakket kan je een paar dagen later afhalen in de Standaard Boekhandel op de Kouter in Gent.
  • De boeken- en syllabilijst  kan je hier begin september vinden.
  • Vergeet niet om een lidkaart van Veto te kopen, voor je je boeken bestelt, dan krijg je kortingVeto is de studentenvereniging van de vakgroep.

De Veto-lidkaart voor het academiejaar 2021-2022 kost € 10. De kaart moet online aangekocht worden om van de korting te kunnen genieten wanneer je je boeken bestelt. Vanaf 26/09/2022 is de kaart ook te koop aan het onthaal van het A-gebouw en op al onze activiteiten. Ze geeft je niet alleen korting op je boekenpakket voor Toegepaste Taalkunde, maar zorgt er ook voor dat je het hele jaar lang korting krijgt bij bepaalde handelszaken en geeft je voordeligere tarieven voor bepaalde Veto-activiteiten.  Alle info: https://vetogent.fkgent.be/lidkaart

Check je mails

Controleer dagelijks je ugent-mails via owa.ugent.be of via de app op je smartphone.

Ufora en Oasis?

  • Ufora is de digitale leeromgeving van de UGent. Meer uitleg volgt tijdens de introdagen, maar onthoud alvast dat alle belangrijke berichten, algemeen en lesgebonden, via Ufora gecommuniceerd worden
  • Oasis is het onderwijsadministratie- en studenteninformatiesysteem van de UGent. Onthoud dat je in Oasis alle informatie over je inschrijving en curriculum vindt. Ook attesten, je examenresultaten, … zitten in Oasis.