Team kinesitherapie stoot door naar de halve finale van De Campus Cup

(29-06-2022)

Marlies, Myra, Arne en Dries namen gisteren deel aan de halve finale van De Campus Cup op Eén. Of ze doorstoten naar de grote finale was bij het ter perse gaan nog niet bekend. "Maar als we winnen, mag iedereen komen meevieren in ons stamcafé 't Kofschip". 

De Campus Cup 2022: Team revalidatiewetenschappen en architectuur

Marlies Bulcke: “Ik wilde altijd al eens deelnemen aan een televisieprogramma. De Campus Cup was de ideale gelegenheid. Ik overtuigde Myra om bij het team aan te sluiten, en we vroegen Sander uit onze praktijkgroep mee. Hij zag een televisieoptreden echter niet zitten, maar stelde Dries voor, omdat die al eens deelnam aan Blokken. Dries ging op zijn beurt op zoek naar een vierde kandidaat. Toen hij Arne op een feestje zag en hij meteen een aantal hoofdsteden kon opnoemen, was het team compleet.”

Alle teamleden zitten in het laatste jaar van de Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

Arne Defour: “Dat geeft ons soms wel een voordeel ten opzichte van andere teams. De eerste ‘ontgroeningsronde’, met vragen uit ons eigen vakgebied, was  een makkie. Al durfde er dan tóch nog altijd iemand in de fout gaan, wat geanimeerde discussies opleverde tijdens de autorit naar huis.”

Mislukte voorbereiding

Als voorbereiding op hun deelname trok het team in het voorjaar naar een quiz in de Gentse Vooruit. Ze eindigden laatste, met 28%. Niet meteen een resultaat dat veel vertrouwen inboezemde... Maar in hun eerste aflevering wisten ze toch glansrijk te winnen van een ploeg handelsingenieurs van de VUB.

Dries De Neve: “Onze grootste sterkte is onze complementariteit. Onze kennis vult elkaar aan, waardoor we van de meeste thema’s wel íets weten. Alleen misschien van politiek, maar daarop hebben we goed geoefend in onze loge voor de start van de opnames. We kunnen intussen alle ministers van België opdreunen.”

Herkend als echte sterren

Zo’n deelname aan een tv-programma dat in primetime wordt uitgezonden, brengt natuurlijk wat teweeg.

Myra Arnout: “Toen ik onlangs een vraag stelde in de les, herkende de prof mij. Dat was op zich al bijzonder… En in aanloop naar de kwart- en halve finale werd er een bericht gepost op Ufora. Nu weet echt íedereen in onze opleiding dat we deelnemen aan De Campus Cup!”

De opnames van de halve finale en finale zijn intussen al achter de rug, maar of het team de trofee in de wacht heeft kunnen slepen, mogen ze nog niet verklappen. Er zijn wel al plannen voor een feestje als de overwinning naar de faculteit komt. “Marlies heeft beloofd om een vat te geven in ons stamcafé ’t Kofschip. Als we winnen, is iedereen welkom. Ja, ook de proffen!”

De finale van De Campus Cup wordt uitgezonden op donderdag 30 juni om 22u05 op Eén.