introductie Hristo Svilenov

(09-02-2022)

Beste collega’s, medewerkers 

Graag willen wij u informeren dat de heer Hristo SVILENOV - op 09 juli 2021 door het universiteitsbestuur aangesteld als ZAPlid aan onze faculteit met als vakgebied ‘Biofarmaceutische Productietechnologie’ - op 1 januari 2022 effectief in dienst is getreden. Prof. dr. Hristo SVILENOV ressorteert onder de vakgroep FW01 en behoort tot het laboratorium voor Algemene Biochemie en Fysische Farmacie. Hij zal tevens opereren binnen het interfacultair consortium ‘Leveraging Biopharmaceutical R&D’ (participerende faculteiten: Wetenschappen / Ingenieurswetenschappen en Architectuur / Farmaceutische Wetenschappen. Wij heten prof. SVILENOV van harte welkom en wensen hem veel succes toe. 

Hieronder vindt u zijn biosketch. 

Hristo Svilenov Image


Hristo Svilenov is sinds januari 2022 professor Biofarmaceutische Productietechnologie en Formulering in het laboratorium voor Algemene Biochemie en Fysische Farmacie. Voordat hij naar Gent verhuisde, bracht hij twee jaar door als postdoc aan de leerstoel Biotechnologie (prof. Johannes Buchner) van de Technische Universiteit München, gefinancierd door een beurs van de Peter und Traudl Engelhorn Foundation en een beurs van de Else KrönerFresenius Foundation. Van 2016 tot 2019 werkte hij aan zijn doctoraat in de groep van prof. Gerhard Winter aan de Ludwig Maximilian Universiteit van München. Hij werd gesponsord door een Maria SkłodowskaCuriebeurs en promoveerde summa cum laude. Voor zijn onderzoek ontving dr. Svilenov verschillende prijzen zoals de Carl Wilhelm Scheele Award van de Duitse Farmaceutische Vereniging (DPhG) en de Abbvie Award voor het beste doctoraatsproefschrift. Voordat hij aan zijn doctoraat begon, werkte hij als onderzoekswetenschapper in een Duits biotechbedrijf en als onderwijsassistent aan de Medische Universiteit van Sofia, waar hij in 2012 afstudeerde als apotheker. 

Hristo Svilenov werkt aan verschillende aspecten van de ontwikkeling, productie en formulering van biotherapeutica. Daarbij legt hij een sterke onderzoeksfocus op de toepassing van nieuwe analytische technieken en biofysische methoden om betere therapeutische eiwitten en formuleringen te ontwerpen. 

Met vriendelijke groeten 

Prof. Jan Van Bocxlaer 

Decaan