Nele De Belie verkozen tot RILEM vicepresident

(09-09-2021)

Tijdens de 75e jaarlijkse RILEM-week in Merida (hybride modus), van 29 augustus tot 3 september 2021, werd prof. Nele De Belie (Vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen, Universiteit Gent) verkozen tot de nieuwe vicepresident van RILEM.

Om de drie jaar wisselt het RILEM-voorzitterschap: de uittredende president geeft de fakkel door aan de vicepresident, die op zijn beurt de fakkel doorgeeft aan een nieuwe vicepresident. Nicolas Roussel, de huidige vicepresident van RILEM, wordt nu gedurende de volgende drie jaar de president van RILEM, terwijl de huidige president, Ravindra Gettu, de functie van uittredend voorzitter op zich neemt. Nele De Belie, de nieuwe RILEM vicepresident, is sinds 2019 voorzitter van het Technical Activities Committee (TAC) en is momenteel ook voorzitter van de RILEM technische commissie TC 281-CCC - Carbonatie van beton met cementerende toevoegsels, die meer dan 100 leden telt.

RILEM, de Internationale Unie van Laboratoria en Deskundigen in Bouwmaterialen, -systemen en -constructies, is opgericht in juni 1947, met als doel de wetenschappelijke samenwerking op het gebied van bouwmaterialen en -constructies te bevorderen (zie www.rilem.net). RILEM telt momenteel ongeveer 2400 individuele leden en 100 bedrijfsleden, in 90 landen over de hele wereld.

rilem vice president nele de belie

Zie ook: A few words from the RILEM Presidents