Dienstverlening

Onze vakgroep verzorgt mee de dienstverlening die verschaft wordt door de universitaire dierenkliniek op de campus te Merelbeke.

Kennis- en adviescentrum Ethologie en Dierenwelzijn

Voor vragen omtrent gedrag en welzijn van gezelschapsdieren, landbouwdieren, proefdieren, circusdieren en zoodieren, alsook voor consultaties gedragsproblemen kat/hond en paard, kan u terecht bij Onderzoeksgroep Ethologie en Dierenwelzijn en/of de respectievelijke samenwerkende (gast)professoren..

meer info...

 

Genetische testen

Als fokker of eigenaar kan U bij ons terecht voor het onderzoek naar een breed gamma aan erfelijke kenmerken en/of aandoeningen bij uw huisdier.

meer info...

 

Adviescentrum Klinische Genetica Gezelschapsdieren

Als fokker of eigenaar kan U bij ons terecht voor extra uitleg over DNA-testen en vragen over erfelijkheid.

meer info...

 

Diergeneeskundige “–omics”: bio-informatica en statistische data-analyse

Binnen het Labo Dierlijke genetica hebben we uitgebreide ervaring met al deze aspecten, gaande van het analyseren van data, tot het ontwikkelen van moleculaire technieken voor (niet-) model organismen en het ontwikkelen van nieuwe tools voor data-analyse.

meer info...

Gentherapie - IVIS Lumina II

Wij bieden de mogelijkheid aan zowel academische als industriële onderzoeksgroepen om een aantal zaken te evalueren/onderzoeken met behulp van de IVIS Lumina II: bv. het in vivo gedrag en het biologisch effect van siRNA's, gen-gebaseerde medicatie, anti-kankeragentia, etc.

meer info...

 

Analyses en studies voeding

Onze vakgroep biedt ook tal van nutritionele analyses aan.

meer info...