Kraks@dekrook

Kraks@dekrook is een reeks publieksavonden over cultuur, technologie en innovatie. Je kan er lezingen bijwonen en nieuwe technologieën proberen.

Hoe ga je om met meertaligheid in de klas? Worden we binnenkort verzorgd door robots in onze zorgcentra? Wat zijn de nieuwste trends in de muziekwereld?

Onze samenleving is constant in beweging. Zeker op vlak van cultuur en technologie. We willen allemaal graag op de hoogte blijven van de nieuwste uitvindingen en ontwikkelingen. Maar dat is niet eenvoudig. Wetenschappelijk onderzoek is niet altijd toegankelijk voor iedereen en de nieuwste technologieën zijn vaak te duur om ze thuis te kunnen uitproberen.

Gelukkig is er Kraks@dekrook! Dit is een reeks van publieksavonden waar iedereen welkom is. Universiteit Gent, imec, Bibliotheek De Krook en Vorming+ slaan daarvoor de handen in elkaar. Een aantal experten uit De Krook, maar ook uit de praktijk, geeft er met eenvoudige woorden en een heleboel voorbeelden uitleg bij de nieuwste trends op vlak van cultuur, media en ondernemerschap. Onze kraks brengen ook interactieve demo's mee, zodat je zelf aan de slag kunt. En uiteraard krijg je er gelegenheid om bij een drankje met de sprekers in gesprek te gaan.

Achteraf wordt alle informatie verzameld op een handige webpagina: hier kunt u de lezingen beluisteren, presentaties downloaden en de digitale dossiers raadplegen.