Workshops

De bibliotheek geeft workshops over wetenschappelijke bronnen zoeken en vinden in databanken, over correct refereren en het gebruik van referentiesoftwares zoals EndNote en Mendeley.

Heb je interesse in een workshop? Is er een onderwerp waar je nog vragen bij hebt dat we nog niet hebben behandeld? Contacteer ons via bib.fbw@ugent.be om een workshop te plannen.

Wil je een workshop volgen? Hier vind je de agenda van het UGent-bibliotheeknetwerk.

In de herfst van 2020 organiseerde de bibliotheek een reeks Engelstalige workshops voor onderzoek.st.ers. Je kan de korte inhoud en de opnames hieronder terugvinden.

Basic research skills

In deze workshop hebben we het over het vinden van wetenschappelijke bronnen in databanken. We overlopen hoe je toegang krijgt tot onze databanken, en hoe je efficiënt zoekt in de bibliotheekcatalogus lib.ugent.be, in Web of Science, in Scopus en in Google Scholar. Ook halen we kort aan wat 'integer onderzoeken' betekent.

EndNote

EndNote is software die je toelaat om makkelijk referenties te verzamelen, bewaren, structureren, aan te passen en in een tekst te zetten.

Mendeley

Mendeley is net als EndNote een software waarmee je referenties kan verzamelen, bewaren, structureren, aan te passen en in een tekst te zetten. Tijdens deze derde workshop van de reeks maken we ook een korte vergelijking tussen Mendeley en EndNote.