Studiedag brouwerij-mouterij

Voor wie
Medewerkers , Bedrijven
Wanneer
02-12-2022 van 08:30 tot 14:00
Waar
Campus Schoonmeersen, gebouw D, Valentin Vaerwyckweg 1, Gent
Voertaal
Nederlands
Website
https://fermentatio.be/?mep_events=studiedag-brouwerij-mouterij&fbclid=IwAR1LHuXqerBGevqY5UGurc-tCbMaAn-0DldDrB8Q4vp3WRG3jPxl7XzieK4

Jaarlijkse brouwerijstudiedag van de oud-studentenbond Fermentatio en het Innovatiecentrum voor Brouwerij & Fermentatie (IBF) van UGent/HOGENT.

Programma

08.30 Verwelkoming

08.45 Begroeting door Marc Strubbe

09.00 Green packaging solutions for canning lines - Sören Storbeck, KHS

09.30 ‘Outsider’ yeasts and their potential application in brewing - Brian Gibson, TU Berlin

10.00 Isothermal mashing at 72°C and above to brew reduced-alcohol beer - Frank Endres, Clausthal University of Technology

10.30 Cryo Hops® and a Study of Survivable Hop Compounds in beer - Nicolas Soenen en Richard Hodges, Yakima Chief Hops

11.00 Pauze

12.00 Uitbreiding capaciteit in het koude blok – uitdagingen & keuzes - Bert De Wit, iQ PROCESS

12.30 The Meurastream GREEN, a CO2 neutral brewhouse - Jeroen Vandenbussche, Meura

12.50 IJzerpoeder als revolutionaire industriële brandstof - Philip de Goey, Technische Universiteit Eindhoven

13.20 Brewing with unmalted alternative cereals and pseudocereals - Jessika De Clippeleer, Ghent University and HOGENT

13.50 Bekendmaking winnaars ‘Brouwquiz’

14.00 Netwerklunch in ‘De Foyer’

Registreer online